Kdo smo

AEGEE je okrajšava za “L´ASSOCIATION DES ETATS GÉNÉRAUX DES ETUDIANTS DE L´ EUROPE” oziroma Evropsko združenje študentov. Je prostovoljna, neprofitna organizacija, ki ni povezana z nobeno religiozno ali politično stranko, ki se opira izključno na delo zagnanih prostovoljcev, povezuje pa kar preko 15.000 članov iz 232 akademskih mest in iz 43 različnih evropskih držav. Za vse, ki si lomite jezik ob tej kratici – prebere se: “Aježe”.

AEGEE je največja evropska študentska organizacija. Zavzema se za združeno Evropo, mednarodno sodelovanje in komunikacijo, povezovanje in mobilnost mladih, predvsem pa si prizadeva za novo, bolj strpno evropsko družbo. Naši člani se na potovanjih, poleg osvajanja novih znanj in veščin, skozi neformalna druženja naučijo tudi bolje razumevati medkulturne razlike in sklenejo veliko prijateljstev.

Kar naredi AEGEE res evropsko je to, da ne deluje na nacionalnem nivoju, ampak na lokalnih skupinah (antenah) v univerzitetnih mestih po Evropi. V Sloveniji imamo dve anteni, in sicer AEGEE-Maribor in AEGEE-Ljubljana, v kateri se lahko včlanijo vsi študenti, ne glede na smer študija. Z včlanitvijo posredno postanete član velike družine AEGEE, ki združuje več kot 15.000 mladih po celi Evropi.

Več o AEGEE-Europe na www.aegee.org.

AEGEE-MARIBOR

AEGEE-Maribor je prostovoljno, neprofitno in apolitično mednarodno društvo, ki je del oz. antena Društva študentov Evrope – AEGEE. V AEGEE-Maribor deluje okrog 20 članov, ki so aktivni in vedoželjni študentje z ljubeznijo do potovanj, spoznavanja novih ljudi in kultur.

Organiziramo mednarodne dogodke – novoletne dogodke, poletne univerze, izmenjave, kongrese in izobraževalne dogodke, ki so v znamenju druženja, zabave in medkulturnega dialoga ter pridobivanja širokega spektra znanj, in lokalne dogodke, kot so jezikovni tečaji, motivacijski vikendi, mesečne večerje, pikniki in druga druženja. Seveda pa se udeležujemo tudi dogodkov, ki jih organizirajo druga lokalna društva AEGEE po Evropi. Več o naših projektih najdete tukaj.

K sodelovanju vabimo vse, ki delite našo ljubezen do potovanj ter hrepenite po zanimivih, mednarodnih doživetjih. Z AEGEE-Maribor so te dogodivščine širom Evrope le korak stran. Pridružite se in jih doživite.

VODSTVO AEGEE-MARIBOR

Vodstvo AEGEE-Maribor sestavljajo trije organi, in sicer upravni odbor, nadzorni odbor in disciplinska komisija, ki skrbijo za nemoteno delovanje društva in odlično izvedene projekte.

Trenutni člani upravnega odbora:

  Predsednik društva
Tilen Štruc
  Tajnica
Sara Flis
  Blagajnik
Miha Cerovšek
  Predstavnica za odnose z javnostmi
Ajda Habjanič
Predstavnica za pridobivanje sredstev
Maja Mataln
Predstavnik za informacijsko tehnologijo
Jani Dugonik
  Predstavnica za lokalne aktivnosti
Nina Vugrinec

Trenutni člani nadzornega odbora:

Član nadzornega odbora
Gregor Sušanj
Članica nadzornega odbora
Tadeja Babič
  Članica nadzornega odbora
Sara Kaiser

Trenutni člani disciplinske komisije:

  Član disciplinske komisije
Bine Gegič
Član disciplinske komisije
Lovro Rojko
Član disciplinske komisije
Aljaž Heričko

 Zgodovina odborov

Zgodovina odborov se najde na tej povezavi.