POLETNA UNIVERZA 2018: KJE, KDAJ, KAKO IN ZAKAJ?

Marec je ponovno tukaj in s tem se odpirajo tudi prijave za Poletne univerze. Poletna univerza je največji in najdaljši kratkoročni dogodek v AEGEE-ju. Gre za dvotedensko izmenjavo v poletnem času v tuji državi s še približno 30 AEGEE-jevci iz drugih držav. Poletna univerza (ang. Summer University) je mišljeno kot neformalno učenje o kulturi in jeziku države, ki jo obiščeš. Tako se lahko spoznavaš z britansko kulturo, špansko zgodovino ali grško mitologijo, prav tako pa se lahko naučiš jadranja v Italiji ali fotografiranja v Turčiji. Za to obdobje je potrebno odšteti 150-200 €. V to ceno pa je vključena nastanitev, vsaj dva obroka na dan (od tega mora biti en topel), prevozi med dogodkom, vstopnine, voden ogled mesta in še mnogo več.

Seznam poletnih univerz in več podrobnosti lahko najdeš tukaj.

Kako se prijavim na Poletno univerzo?

Predpogoj za prijavo je, da si član AEGEE-ja. Če to še nisi, lahko postaneš tako, da kontaktiraš tajnico društva Pio Kovačič preko elektronske pošte pia.kovacic@aegee-maribor.si, se dogovoriš za termin, podpišeš pristopno izjavo ter plačaš letno članarino. V to ceno sta vključena udeležba in sodelovanje na vseh lokalnih in mednarodnih dogodkih, ki so organizirani znotraj društva AEGEE.

Ko je ta korak opravljen, dobiš uporabniško ime in geslo za intranet, s katerima se lahko prijaviš na Poletno univerzo. Ob prijavi je potrebno poslati tudi motivacijsko pismo, saj je število udeležencev za vsako Poletno univerzo omejeno in je potrebna selekcija, ki jo organizatorji opravijo s pomočjo motivacijskih pisem.

Rok za prijavo na Poletno univerzo je do srede, 2. 5. 2018.

Če si zainteresiran in želiš še več informacij, pa se lahko udeležiš informativnega sestanka o Poletnih univerzah, ki bo v četrtek, 29. 3. 2018 ob 17. uri v MMSM (Mestni mladinski svet Maribor, Trg revolucije 9). Na sestanku bo predstavljen potek prijave, nasveti za pisanje motivacijskega pisma, slišali pa boste tudi izkušnje članov, ki so se že udeležili Poletne univerze.

Udeležbo na sestanku lahko potrdiš na našem Facebook dogodku.

Se vidimo!

AEGEE-Maribor